Studieverenigingen

Voor de studenten van de opleidingen Spaans en Latijns-Amerikastudies in Nederland zijn er verschillende studieverenigingen. Deze zetten zich voornamelijk in voor een leuke en succesvolle studententijd van hun leden, maar organiseren daarnaast ook inhoudelijke activiteiten die openbaar toegankelijk zijn. Daarmee zetten zij zich in voor het onderwijs, en de studenten en de hispanisten buiten de opleidingen. Zie hieronder een overzicht van de verschillende studieverenigingen. Mocht je twijfelen over een studie Spaans/Latijns-Amerikastudies, kijk dan ook vooral eens bij de studieverenigingen om te zien hoe dit jouw studententijd kan verrijken!

In Utrecht hebben de studenten Spaanse Taal en Cultuur van de Universiteit Utrecht een eigen vereniging: Adelante. Adelante organiseert activiteiten die gerelateerd zijn aan de Spaanstalige wereld, het onderwijs van de opleiding Spaanse Taal en Cultuur en het studentenleven in Utrecht.

Ook in Leiden hebben de studenten Latijns-Amerikastudies aan Universiteit Leiden een eigen vereniging opgericht, namelijk InterLatina. Zij bieden de studenten allerlei activiteiten, lezingen en informatie.

Studievereniging ¿Ouisí? is de studievereniging voor Romaanse Talen en Culturen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, oftewel voor Frans en Spaans. De vereniging zoekt actief de verbinding op tussen de twee studies, maar biedt ook activiteiten die specifiek over Spaans gaan.

De studenten Spaans aan de Universiteit van Amsterdam kunnen terecht bij Mare Nostrum. Deze studievereniging vertegenwoordigt de studies Frans, Italiaans en Spaans.