Universiteit

Als je je op universitair niveau wil verdiepen in de Spaanstalige wereld, kun je bachelor- en masteropleidingen volgen bij verschillende universiteiten in Nederland. Hieronder staat een overzicht van de verschillende universiteiten, op alfabetische volgorde, en de opleidingen die zij bieden.

De Radboud Universiteit in Nijmegen biedt een bachelor Spaanse Taal en Cultuur aan, waarbij zowel Spanje als Latijns-Amerika besproken wordt. Bovendien kan Spaans gekozen worden als taal binnen de bacheloropleiding International Business Communication. Op masterniveau worden er Spaanse cursussen aangeboden binnen de masters Letterkunde, Language Variation and Multilingualism, en Tourism and Culture. Via deze masters kan men doorstromen naar de eenjarige Educatieve Master Taal- en Cultuurwetenschappen. Ook kan men ervoor kiezen om direct een tweejarige Educatieve Master te gaan volgen.

Aan de Rijksuniversiteit Groningen is Spaans een specialisatie binnen de opleiding Europese talen en culturen. Studenten kunnen na deze bachelor onder bepaalde voorwaarden de tweejarige masteropleiding Educatie in de Taal- en cultuurwetenschappen – Spaanse Taal en Cultuur volgen. Ook binnen de master European Literatures and Interculturality is Spaans een van de mogelijke specialisaties. Via deze route kan men doorstromen naar de eenjarige Educatieve mas

De Universiteit Leiden heeft een bacheloropleiding Latijns-Amerikastudies, waarbinnen gekozen kan worden voor de Spaanse track. Daarnaast is Spaans een van de keuzetalen binnen de brede bachelor International Studies. Op masterniveau kan de student zich verder in het Spaans specialiseren bij de master Latijns-Amerikastudies, welke zowel een eenjarige, ‘reguliere’, als een tweejarige onderzoekstrack kent. Hierna kan men een eerstegraads lesbevoegdheid halen via de opleiding Leraar voorbereidend hoger onderwijs in Spaans.

Aan de Universiteit Utrecht wordt de zelfstandige opleiding Spaanse Taal en Cultuur aangeboden. Binnen de brede opleidingen Taal- en Cultuurstudies en Liberal Arts and Sciences is Spaans een keuzevak. Aansluitende masters met een Spaanse track zijn Interculturele communicatieProfessioneel Vertalen en Literair VertalenMeertaligheid en taalverwerving en Literatuur vandaag. Docent worden kan via de eenjarige master Leraar voorbereidend hoger onderwijs en de tweejarige master Spaanse taal en cultuur: educatie en communicatie .

De Universiteit van Amsterdam kent een bacheloropleiding Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies. Verder is Spaans een keuzetaal binnen de bachelors Europese Studies en Linguistics. Op masterniveau kan men zich in Spaans specialiseren bij Latin American StudiesLanguage and SocietyLanguage, Literature and EducationLiterature, Culture and SocietyVertalen en Comparative Literature. Voor toekomstige docenten is er de eenjarige master Lerarenopleiding Spaans.

Meest recente berichten

Symposium “Violencias interseccionales: Estéticas y resistencias”

apr 1, 2024

Op vrijdag 12 april vindt in Nijmegen een klein symposium…