Congressen en lezingen

Onderzoek dat te maken heeft met de Spaanstalige wereld wordt veel gedeeld op congressen en bij lezingen. Zie hieronder een overzicht van komende academische activiteiten waar onderwerpen uit de Spaanstalige wereld aan bod komen.

Congres Levende Talen: 14 oktober 2022

Op 14 oktober 2022 vindt in de ReeHorst te Ede het jaarlijkse Congres Levende Talen plaats. Voor het eerst in twee jaar kunnen deelnemers het congres weer live bezoeken. Het thema van de dag is ‘Vakvernieuwing: Kansen voor het talenonderwijs’. Dit jaar zijn twee vakvernieuwingscommissies – een voor Nederlands en een voor de moderne vreemde talen – aan de slag gegaan met de actualisatie van de examenprogramma’s vmbo, havo en vwo. Het Spaans speelt ook een belangrijke rol in deze actualisatie. 

Levende Talen is nauw betrokken bij de verschillende fases van dit tweejarige traject. Met dit congres wil Levende Talen alle talendocenten en anderen die nauw bij het talenonderwijs betrokken zijn informeren over het vakvernieuwingstraject en al bij de start de gelegenheid geven om mee te denken. Wat is er nodig om de examenprogramma’s in hun vak te verbeteren? Wat gaat er niet goed en moet er veranderen? Waar zijn we trots op en wat moet er dus pertinent niet veranderen? 

Meer informatie hierover vind je hier

Let op: het programma van het fysieke congres op vrijdag 14 oktober 2022 over de vakvernieuwing is nog niet definitief. Het Congres Levende Talen biedt onder andere workshops over het Spaans. Wil je ook een bijdrage leveren? Klik op deze link en meld je tot 1 juni 2022 aan! 

Digitaal Congres Levende Talen: 2 december 2022

Op vrijdag 2 december 2022 vindt het digitale Congres Levende Talen plaats. Tijdens het Digitaal Congres Levende Talen kun je minstens 3 workshops volgen over het Spaans. Meer informatie volgt binnenkort!

Meest recente berichten

Het Spaans in de wereld: interview met Francisco Moreno Fernández

Het Spaans in de wereld: interview met Francisco Moreno Fernández

nov 3, 2022

“Het succes van het Spaans wordt in grote mate bepaald door zijn flexibiltiteit en het vermogen om zich aan te passen aan verschillende socio-culturele contexten” Op straat, op de radio,…