Categorieën
Archief

Javier Marías overleden op 11 september 2022

De Spaanse schrijver Javier Marías, auteur van romans als Aller zielen, Een hart zo blank, Jouw gezicht morgen en De verliefden, is deze zondag in Madrid overleden aan een longontsteking, zo is bevestigd door familiebronnen. Hij was 70 jaar oud.

De Spaanse premier Pedro Sánchez spreekt van een trieste dag voor de Spaanse literatuur nu ‘een van de grote schrijvers van onze tijd’ is overleden. “Zijn immense en getalenteerde werk zal altijd een fundamenteel onderdeel van onze literatuur zijn”, laat de premier weten via Twitter.

Voor de Volkskrant heeft Maarten Steenmeijer een interessant artikel geschreven over hem. Maarten Steenmeijer is emeritus hoogleraar Spaans aan de Radboud Universiteit en expert op het gebied van het werk van Javier Marías. Lees het artikel hier.