Categorieën
Archief

Amsterdam Spanish Film Festival – Educatie programma

Elk jaar biedt het Amsterdam Spanish Film Festival een educatie programma aan aan scholen met als doel de leerlingen kennis te laten maken met de taal en de culturen van dit gebied. ASFF biedt deze selectie aan voor leerlingen van de basisschool tot de middelbare school.

De evenementen binnen het educatie programma vinden plaats op 28 en 30 september in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143), van 10:00 tot 13:00u, voor de kosten van 5 euro per dag (u kunt hiervoor gebruik maken van de CJP cultuurkaart). Beide dagen wordt er een film vertoond gevolgd door een educatieve activiteit. Deze activiteit wordt geleid door docenten Spaans en is zowel bedoeld om de thema’s van de film te begrijpen als om het taalbegrip van de leerlingen te vergroten.

Op 28 september wordt voor middelbare scholen, de film LIBERTAD (Clara Roquet, 2022) vertoond. Op 30 september wordt de film YULI (Iciar Bollain, 2018) vertoond voor basisscholen. Voor meer informatie, klik hier.

Voor meer informatie over het kernprogramma van het festival (5-9 oktober), kijk op de site van het ASFF of bekijk deze brochure.