Categorieën
Archief

Spinozaconferentie – lezing door Manuel Rivas

De Spinozaconferentie is inmiddels een van de grootste en belangrijkste Spaanstalige conferenties die in Nederland wordt gehouden. De eerste werd in 2005 georganiseerd op initiatief van de Culturele afdeling van de Ambassade van Spanje in Den Haag, de Universiteit van Amsterdam en het Instituto Cervantes Utrecht, en keert sindsdien jaarlijks terug. 

Dit jaar wordt deze geweldige lezing gegeven door de Galicische schrijver en journalist Manuel Rivas (A Coruña, 1957), afgestudeerd in de Informatiewetenschappen aan de Complutense Universiteit van Madrid en auteur van poëzie, verhalen en essays. Rivas werkte al op zeer jonge leeftijd als journalist bij verschillende kranten zoals El Ideal Gallego, La Voz de Galicia en El País. Daarnaast was hij ook plaatsvervangend directeur van Diario 16 in Galicië en is hij een van de oprichters van Greenpeace Spanje en Nunca Máis

Zijn belangrijkste werken zijn El lápiz del carpintero en ¿Qué me quieres amor?, waarvoor hij in 1996 de Spaanse Nationale Boekenpijs ontving. Verschillende van zijn romans zijn succesvol voor de bioscoop verfilmd, zoals de twee hierboven genoemde titels, en bovendien vormde een van zijn verhalen, Vivir sin permiso , de basis voor een televisieserie met dezelfde naam.

De Spinozaconferentie vindt dit jaar plaats op 15 november van 19:00 tot 20:30. Toegang tot de lezing is gratis. Voor meer informatie en om een plek te reserveren, klik hier.

Bron: Instituto Cervantes