Categorieën
Evenementen

De beste Spaantalige cinema op het Amsterdam Spanish Film Festival

Het is weer tijd voor het iconische Amsterdam Spanish Film Festival! En ook dit jaar is dit evenement onmisbaar voor elke liefhebber van Spanje, zijn cultuur en natuurlijk cinema.

Tussen 24 en 26 november wordt het beste en nieuwste wat Spaanse cinema te bieden heeft aangeboden bij het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF). Zoals gewoonlijk brengt het festival een rijk programma met een gevarieerd filmaanbod, alles van bekende regisseurs tot opkomende talenten binnen het Spaanse filmlandschap.

Een echte 360-graden experience van Spaanse cultuur. Het festival slaat een brug tussen Spaanse cinema en gastronomie, compleet met speciale gasten en natuurlijk Spaanse hapjes en  drankjes. Zo wordt een unieke sfeer gecreëerd en krijgt het publiek een ongeëvenaarde ervaring.

WAT IS HET SPANISH FILM FESTIVAL?

Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek filmevenement dat als doel heeft een zorgvuldig samengestelde selectie van topfilms van Spaanse en Latijns-Amerikaanse bodem aan het Nederlandse publiek te introduceren. ASFF wordt georganiseerd door Sin Fin Cinema en biedt een showcase van nieuwe trends in de mainstream Spaanse cinema, maar richt zich ook op een diversiteit aan films, met name onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse films.

ASFF werkt samen met filmmakers uit Spanje, die ze laat uitwisselen met Nederlandse filmmakers, producenten en distributeurs, om interculturele communicatie en dialoog te bevorderen. Ze willen het begrip en de kennis over de Spaanse filmgeschiedenis en de huidige tijd vergroten.

PREMIÈRE OPENINGSFILM: MODELO 77

Modelo 77 opent deze editie van het Amsterdam Spanish Film Festival. De film, geregisseerd door gerenommeerd regisseur Alberto Rodríguez, geeft het publiek een kijk het Spaanse penitentiair systeem net na de afschaffing van de Franco dictatuur in 1977. Kijk hier de trailer.

Hoofdrolspeler Miguel Herrán is tijdens de openingsfilm ook aanwezig en zal voorafgaand zijn acteerprestatie introduceren. Hij blijft ook tot na de film, waar hij live vragen zal beantwoorden onder het genot van wat Spaanse drankjes.

EERBETOON AAN CARLOS SAURA

Het ASFF wil de nalatenschap van de legendarische Spaanse filmmaker Carlos Saura, die eerder dit jaar op 91-jarige leeftijd overleed, eren met een speciale vertoning van zijn een van de meest gevierde films.

Slechts vijf maanden nadat Spanje zijn vrijheid verkreeg na de dood van de dictator, won Cría Cuervos (1975) de Grand Prix van Cannes, waarmee het land een prominente positie innam in de wereldwijde filmcultuur. Deze film, die algemeen wordt beschouwd als Saura’s meesterwerk, is sindsdien uitgegroeid tot een tijdloze klassieker die je gezien moet hebben vanwege het krachtige verhaal en de cinematografie.

PROGRAMMA & PRAKTISCHE INFORMATIE:

Vrijdag 24 november
Modelo 77 (20:00 h) – Locatie: Pathé Tuschinski
La singla (21:30 h) – Locatie: Eye Filmmuseum

Zaterdag 25 november
Matar cangrejos (18:30 h) – Locatie: LAB111
20,000 especies de abejas (21:00 h) – Locatie: LAB111

Zondag 26 november
La maternal (16:00 h) – Locatie: LAB111
Cría Cuervos (19:00 h) – Locatie: Eye filmmuseum
Creatura (19:00 h) – Locatie: LAB111
En los márgenes (21:30 h) – Locatie: Eye Filmmuseum

Info en tickets via amsterdamspanishfilmfestival.com