Categorieën
Evenementen Onderwijs

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert op vrijdag 19 januari de 21e editie van de Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur. De eerste en tot nu toe enige conferentie in het noorden van het land waar verslag zal worden gedaan van de vernieuwing van het MVT-curriculum.

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert op vrijdag 19 januari de 21e editie van de Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur. De eerste en tot nu toe enige conferentie in het noorden van het land waar verslag zal worden gedaan van de vernieuwing van het MVT-curriculum. Het evenement zal plaatsvinden in en rond het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Niet alleen hebben ze een zeer interessant programma van vakspecifieke workshops door docente Michelle Glas-Faber, die zal spreken over de ontwikkeling van interculturele competenties via virtuele internationale samenwerking en docente Linda Gosse over het gebruik van korte films in de Spaanse les, maar ook twee workshops voor moderne talen in het algemeen (MVT vakoverstijgend) over taalbewustzijn in de MVT-les en intercultureel literatuuronderwijs. Deze workshops zullen gegeven worden door Esther Schat, Carolina de Groot en Mayte Ibañez Morocho, docenten Spaans en vakdidactici aan respectievelijk de universiteiten van Leiden, Amsterdam en Nijmegen.  

De bovengenoemde workshops zijn stuk voor stuk uiterst nuttig om je op de hoogte te worden gebracht en goed voorbereid te zijn op de actualisatie van de moderne vreemde talen van het examenprogramma waarover Mayte en Carolina u als leden van de vakvernieuwing commissies Spaans bovendien uit de eerste hand zullen kunnen informeren tijdens onze vakbijeenkomst Spaans in de ochtend. 

Deelname aan het congres is te declareren als scholing bij je onderwijsinstelling. 

Praktische informatie:

Wanneer? Vrijdag 19 januari. Van 08:45-17:45 uur.
Waar? het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Bekijk het volledige programma en schrijf je in via de website van Rijksuniversiteit Groningen.