Categorieën
Pers

Spaans sinds 1 juli officiële taal van de Haagse Conferentie

Vanaf afgelopen maandag 1 juli 2024 is Spaans, naast Engels en Frans, een officiële taal van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH).

De leden van de HCCH namen de historische beslissing om Spaans als officiële taal aan te nemen al in maart 2023. Die beslissing, die het belang van meertaligheid en multilateralisme als fundamentele pijlers van het werk van de HCCH weerspiegelt en is een belangrijke stap in de richting van universaliteit en inclusiviteit.

Om deze gebeurtenis te vieren, vond er op dinsdag 2 juli 2024 een ceremonie plaats. De plechtigheid, die werd georganiseerd dankzij de steun van de Spaanse regering, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de Spaanse regering en de regeringen van de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *