Categorieën
Archief

Instituto Cervantes viert Wereldboekendag op 23 april

Op 23 april viert Instituto Cervantes in Utrecht opnieuw Wereldboekendag. Het evenement bestaat uit een uitgebreid programma met verschillende activiteiten voor alle leeftijden om het lezen te stimuleren.

Op 23 april viert Instituto Cervantes in Utrecht opnieuw Wereldboekendag. Het evenement bestaat uit een uitgebreid programma met verschillende activiteiten voor alle leeftijden om het lezen te stimuleren.

De José Jiménez Lozano-bibliotheek van Instituto Cervantes zal de hele dag open zijn en het epicentrum vormen van activiteiten zoals de anonieme boekenruilbeurs Libros que Importan, gefluisterde poëzie, de tweedehandsboekenmarkt en, als afsluiter, een openbare poëzievoordracht. Voor de kleinsten zijn er activteiten als kunstworkshops, spelletjes en voorleesmomenten.

De plaatselijke boekhandels Stanza en Serendipia zullen ook aanwezig zijn met de nieuwste Spaanstalige boeken.

Maar dat is nog niet alles…Er is ook live muziek, met de zangeres Isabel Bermejo, die geweldige liedjes zal brengen van Spaanse en Latijns-Amerikaanse singer-songwriters. Dat wil je toch niet missen?

MEER INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN:

Schrijfworkshop | 11:30-13:00 & 14:00-15:30 | inschrijven verplicht

Jorge Gonzalvo, specialist in creatief schrijven, zal twee workshops geven: de eerste, voor tieners, getiteld La asombrosa máquina de generar historias; en de tweede, voor volwassenen, getiteld El personaje habitado. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in via deze link.

Gefluisterde poëzie | 12:00-14:00

Fuisterpoëzie ontstond voor het eerst in 2001 in Frankrijk door een groep kunstenaars: “Les Souffleurs“. Bij deze bijzondere activiteit worden gedichten in een intieme setting voorgelezen. Terwijl jij lekker neerzit, worden de gedichten je toegefluisterd. Fluisteren verwerpt geschreeuw, haast en onverschilligheid. Het nodigt uit tot ontmoeting, tot stilstaan, tot luisteren, tot genieten van het woord.

Poëziemarathon | 15:30-17:30

Voor deze openbare poëzievoordracht is iedereen uitgenodigd om een gedicht voor te lezen en te delen met de aanwezigen. Het heeft als oogmerk de passie voor poëzie te delen. Alle vormen van poëzie, in alle talen, zijn welkom. Het evenement is gratis en spontaan. Het is niet nodig vooraf te reserveren.

Boekenruil Libros que importan | 11:00-17:00 | Inschrijven verplicht

Dit project werd in 2016 voor het eerst gehouden in Zaragoza.  Het project, gecreëerd door Atrapavientos en gepromoot door het stadsbestuur van Zaragoza, groeit elk jaar en heeft steeds meer volgers. Hoe werkt het? Zoek een boek dat speciaal voor je is. Als je het gekozen hebt, is het tijd om er een nieuwe eigenaar voor te vinden. Schrijf in je eigen handschrift een boodschap voor je literaire secret santa en vertel waarom het boek iets voor je betekent. Neem het boek mooi ingepakt mee op 23 april en maak er iemand anders blij mee, terwijl je zelf ook verrast wordt door het boek van een ander. Schrijf je in via dit formulier om deel te nemen.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie: raadpleeg de website van Instituto Cervantes. (Klik hier voor de pagina in het Nederlands)