Categorieën
Archief

Eervolle vermelding voor Spaans op je diploma? Meld je nu aan! (niet-universitair niveau)

De Consejería de Educación de la Embajada de España en Países Bajos informeert, in samenwerking met de Spaanse verenigingen Levende Talen en VDSN, docenten van VMBO-, HAVO- en VWO-leerlingen die een uitstekend cijfer hebben behaald voor hun centraal CITO-examen Spaans dat ze in aanmerking kunnen komen voor een Eervolle Vermelding. Leerlingen die in het centraal CITO-examen een 8,5 of hoger hebben behaald, komen in aanmerking voor deze onderscheiding en hun docent is verantwoordelijk voor de aanvraag.


Let op: dit is het cijfer van het schriftelijke centrale examen en niet het gemiddelde van het schoolexamen en het centrale examen, dat is het cijfer dat op hun baccalaureaatsdiploma’s staat.

Voor de docent: als je studenten hebt die in hun eerste ronde Spaans nipt een 8,5 of meer zouden hebben gehaald, moedig ze dan aan om het tweede ronde examen te doen, misschien kunnen ze dan een hoger cijfer halen, genoeg voor een Eervolle Vermelding


Aanvraagtermijn: tot 30 juni 2023.
Vanaf juli worden de docenten op de hoogte gebracht van de eervolle vermeldingen van de ingeschreven leerlingen. Leerlingen die na deze datum zijn ingeschreven, ontvangen hun eervolle vermeldingen in september. Dit zijn de leerlingen die het make-up examen hebben gedaan. Na 16 juli kunnen geen leerlingen meer worden ingeschreven voor een eervolle vermelding.


Het inschrijfformulier voor eervolle vermeldingen vindt u hier.