Categorieën
Archief

Bijscholingscursus voor docenten Spaans als vreemde taal

Het Regionaal Ministerie van Onderwijs, Instituto Cervantes en uitgeverij SGEL organiseren enkele workshops voor docenten ELE op vrijdag 2 juni 2023. Naast de workshops is er een presentatie van nieuwe publicaties en een verloting van materialen.

Het programma:

16:00 – 16:15 | Opening door het Instituto Cervantes Utrecht (Alberto Madrona) en de Ministerie van onderwijs (Belén Roza).

16:15-17:15 | Workshop 1: “Door te leren leert men ook” door dr. in de toegepaste taalkunde Paula R. Álvarez (SGEL)

In deze workshop zullen we zien hoe we Spaanse studenten meer bewust kunnen maken van hun leerproces, door de meest geschikte strategieën voor elk geval te kennen en erover na te denken. We zullen zien dat deze actieve betrokkenheid van de studenten, gebaseerd op hun eerdere ervaringen en kennis, hen helpt om hun doelstellingen te bereiken.

17:15-17:30 | Pauze

17:30-18:30 | Workshop 2: “Werken we wel samen? Coöperatief leren in het ELE klaslokaal” door dr. in de toegepaste taalkunde Paula R. Álvarez (SGEL)

Teamwerk in de klas moet voor meer worden gebruikt dan alleen studenten bij elkaar brengen en hen tot interactie dwingen door informatie uit te wisselen of taken uit te voeren die perfect individueel kunnen worden gedaan. Deze workshop zal laten zien hoe de vorming van groepen in de klas de ontwikkeling van de individuele prestaties van elke student tot doel moet hebben, en dat het succes van de groep het werk is van elk van de leden van de groep en dat, uiteindelijk ontstaan ​​er netwerken van positieve onderlinge afhankelijkheid die erin slagen het onderwijs- en leerproces effectiever te maken.

18:30-18:45 | Presentatie van redactionele nieuwigheden en verloting van materialen

18:45-19:00 | Afsluiting door organisatie en betrokkenen

Meer info:

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan via deze link.

Wanneer? Vrijdag 02/06/2023, van 16:00 tot 19:00 uur

Waar? Openbare Bibliotheek – Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam (FORUM ruimte)