Categorieën
Evenementen

Antonio López, meester van het Spaans realisme

In het Drents Museum te Assen is er momenteel een tentoonstelling te zien over de Spaanse kunstenaar Antonio López die een overzicht geeft over zijn carrière die over ongeveer zeventig jaar spant. Hoewel López nog minder bekend is in Nederland, is hij echt een grootheid en een fenemoon in Spanje. López wordt bestempeld als de ‘grootste nog levende realistische kunstenaar’.  Antonio López – Meester van het Spaans realisme is de eerste grote solotentoonstelling van López in Nederland en omvat een rijke variatie aan schilderijen, tekeningen en ook beeldhouwwerk.

Op 17 maart 2024 worden allerlei activiteiten georganiseerd voor volwassenen rondom de tentoonstelling Antonio López. Denk aan lezingen, optredens en rondleidingen over López, zijn thema’s en zijn werkwijze. Kunstenaar en Antonio López-fan Sam Drukker geeft zijn visie op het werk van Antonio López. Dichter en theatermaker Joost Oomen houdt een voordracht geïnspireerd op de Spaanse dichter García Lorca en de oude Spaanse meesters. Spanjekenner Hub Hermans verzorgt een lezing over de rol van Madrid in het werk van López. Een van de museumdocenten van het Drents Museum vertelt over de manieren waarop je als bezoeker kunt kijken naar kunst. Tuna Ciudad de Luz (TCL) treedt op verschillende momenten en verschillende plekken in het museum op met Spaanse volksmuziek. Urban Sketchers geeft workshops in de Opkamer en verder is er op verschillende momenten en plekken Spaanse muziek te horen.

Workshops en andere leuke en leerzame activiteiten voor kinderen vinden plaats op de Familiedag, 1 mei. Op deze dag kruip je in de huid van de kunstenaar, ga je zelf aan de slag met de werkwijze van lópez en ontdek je van alles over zijn kunstwerken.

De tentoonstelling over de meest gevierde hedendaagse Spaanse kunstenaar is nog tot en met 2 juni 2024 te bewonderen in het Drents Museum. Meer info en tickets via de website van het Drents Museum.