Categorieën
Congressen en lezingen Evenementen

Laat je betoveren voor de mystiek en de geschiedenis van El Canto de la Sibila

Vier Internationale vrouwendag en laat je tijdens de lezing op vrijdag 8 maart en het concert op zondag 10 maart inspireren en betoveren door de mystiek en de geschiedenis die schuilgaan achter El Canto de la Sibila (Het Lied van de Sibille). Ontdek en geniet van een van de mooiste en meest intrigerende muziekstukkende uit de middeleeuwen.

De Sibillen

De Sibillen waren wijze vrouwen aan wie profetische krachten werden toegeschreven. Het personage kwam oorspronkelijk uit Klein-Azië en werd later opgenomen in de Grieks-Romeinse mythologie als een figuur die, soms geïnspireerd door de god Apollo, de toekomst kon voorspellen.

Later integreerde het christendom het ook in zijn eigen mythologie als een bemiddelaar tussen het menselijke en het goddelijke, om het einde der tijden aan te kondigen. Zo ontstond het liturgische drama met gregoriaanse melodie, dat deel ging uitmaken van de kerstmetten en in de middeleeuwen in Zuid-Europa aan kracht won.

Música Temprana

Música Temprana is een muziekensemble dat in 2001 in Nederland werd opgericht en dat renaissance- en barokrepertoire verkent, niet alleen uit Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse Rijk. Het repertoire van het ensemble is grotendeels het resultaat van het eigen onderzoek van de directeur en oprichter, Adrián Rodríguez Van der Spoel.

Praktische informatie:

Lezing – vrijdag 8 maart
19.00 uur
Instituto Cervantes. Domplein 3, Utrecht.
Vrije toegang

Concert – zondag 10 maart
15.00 uur
Pieterskerk, Utrecht.
Tickets reserveren via klassiekemuziek.nl

Meer informatie op website van Instituto Cervantes Utrecht.