Categorieën
Evenementen

Onthulling monument voor Spaanse gastarbeiders in Utrecht

Duizenden gastarbeiders, onder hen ook vele Spanjaarden, hebben door de jaren heen Utrecht helpen opbouwen. De gemeente Utrecht heeft daarom een kunstwerk laten maken om de gastarbeiders en hun werk voor de stad te eren. “Met dit kunstwerk krijgt de geschiedenis van de gastarbeider een plek in onze stad”, schrijft Gemeente Utrecht op haar website. Het monument is gemaakt door de Spaanse kunstenaar Aimée Zito Lima.

Het werk bestaat uit twee delen op verschillende plekken. Een deel op de Mariaplaats en het grote werk in het Majellapark. Beide locaties zijn volgens de gemeente belangrijk voor de gastarbeiders, hun kinderen, kleinkinderen en voor de Utrechtse geschiedenis. Het werk is door iedereen te bezoeken en de onthulling vindt plaats op zondagmiddag 23 juni van 15.00 uur tot 17.00 uur in het Majellapark.

Meer info op https://50jaargastarbeidersutrecht.nl/ en https://www.nieuwwij.nl/actueel/utrecht-krijgt-kunstwerk-voor-gastarbeiders/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *