Categorieën
Evenementen

Festival Gitaar aan de Sluis

Bij de derde editie van Festival Gitaar aan de Sluis wordt er teruggegrepen naar de kern, de oorsprong, de roots van de klassieke gitaar: Spanje! Het festival biedt zes geweldige concerten en het publiek kan ook deelnemen aan drie gratis gitaarworkshops. Er zijn activiteiten die een breed publiek aantrekken. Zoals de kinderconcerten, workshops voor absolute beginners, workshops voor gevorderden (flamenco workshop en ensemble workshop) en natuurlijk de expositie van gitaarbouwers met verschillende soorten Spaanse gitaren. Een concert met flamencomuziek kan uiteraard niet ontbreken.

Uniek op deze editie is de flamenco familievoorstelling I AM (E)MOTION, waarbij het publiek samen met danseres Jessica Achten en flamencogitarist Tijn van der Sanden op zoek gaat naar klanken en ritmes. Speciaal is dit jaar de kick-off voor een vervolgtraject voor amateurgitaristen uit de buurt. De wil is het opzetten van het Leidschendam-Voorburg Gitaar Ensemble waarin we toewerken naar een concert op de volgende editie. Twee legendarische gitaar maestro’s zullen het slotconcert van Gitaar aan de Sluis 2024 verzorgen; Pavel Steidl en Zoran Dukic zijn de crème de la crème van de klassieke gitaarwereld. Maestro Pavel Steidl speelt op historische instrumenten uit de tijd van Fernando Sor (1778-1839). Maestro Zoran Dukic speelt stukken uit het romantische Spaanse gitaar repertoire van de 19e eeuw. Uniek in Leidschendam delen deze twee gitaarlegendes het podium en treden samen op als duo met een unieke muzikale ontmoeting waarin hun muzikaliteit en virtuositeit samenkomen.

Publiek van jong tot oud, liefhebbers en kenners, amateurs en professionals en semi-professionals ontmoeten elkaar op het festival, wisselen kennis en inspiratie uit. Omlijst met Spaanse gitaarmuziek van Renaissance tot nu zal dit een warm festival worden om niet snel te vergeten.

Bekijk het volledige programma op de website van Gitaar aan de Sluis