Categorieën
Evenementen

Filmvoorstelling “Calladita” – Spanish Film Festival

Op 15 maart opent de 10e editie van het Amsterdam Spanish Filmfestival (ASFF) van start met de aangrijpende en ontroerende Spaanse film Calladita als openingsfilm. Deze veelgeprezen film, geregisseerd door Miguel Faus, belooft het publiek te boeien en de toon te zetten voor een spectaculaire viering van een decennium van cinematografische uitmuntendheid.

De vertoning wordt gevolgd door een Q&A met regisseur Miguel Faus, in 2021 door Variety verkozen als een van de tien Spaanse filmmakers om in de gaten te houden. Tijdens het evenement wordt het volledige programma van de 2024 editie van het Amsterdam Spanish Film Festival onthuld, inclusief een borrel met Iberische ham.

Over de film

Ana, net aangekomen uit Colombia, is een dienstmeisje in een luxueus herenhuis waar een rijke familie van kunsthandelaars hun zomervakantie doorbrengen. De jonge vrouw werkt van zonsopgang tot zonsondergang en zonder contract, onder de belofte van fatsoenlijke voorwaarden aan het einde van de zomer, zolang ze discreet en stil is. Maar via Gisela, de werkneemster van het naburige huis, zal Ana ontdekken dat de dingen niet precies zo werken als haar is verteld. Ze zal leren om een beetje meer plezier te hebben tijdens haar zomer aan de Costa Brava.

Over het Amsterdam Spanish Film Festival

Het Amsterdam Spanish Film Festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat het beste van de Spaanse en Latijns-Amerikaanse film laat zien. Het festival viert zijn 10e verjaardag in 2024 en heeft een centrale rol gespeeld in het bevorderen van culturele uitwisseling en de waardering van Spaanstalige films.

Praktische informatie

Wanneer: 15 maart om 20.30 uur
Waar: Pathé Tuschinski
Regisseur: Miguel Faus
Duur: 94 minuten
Taal: Spaans met Engelse ondertiteling

Bekijk de trailer hier.
Info en tickets via de website van ASFF.