Categorieën
Evenementen

Lezing & concert: De grote musici van Sevilla in de renaissance

Het jonge Catalaanse vocaal kwartet Cantoría schotelt het publiek in het Muziekgebouw aan ‘t IJ onder begeleiding van Jorge Losana thema’s voor die uit het leven gegrepen zijn: het vuur van de liefde, eenzaamheid, plezier en zonde. En dat alles via heerlijk gevarieerd repertoire uit de Spaanse Gouden eeuw en op verfrissende, theatrale en humoristische wijze gebracht. Niet voor niets kreeg Cantoría’s optreden in Podium Klassiek in november 2022 veel enthousiaste reacties.

Religieuze devotie en wereldse liefde worden hier gezongen met dezelfde intentie, zoals zo eigen aan deze Spaanse ensaladas (meerstemmige muziek die verschillende muziekstijlen en talen vermengt) en canciones (gezangen) met echo’s uit het kleurrijke volkse leven. Als muzikale rasvertellers weten de zangers deze levendige inkijkjes in het bruisende oude Spanje over te brengen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het onbekende.

Naar aanleiding van het concert is er op donderdagavond een begeleidende lezing gegeven door Jorge Losana in het Instituto Cervantes in Utrecht. De lezing wordt gegeven in het Engels.

Lezing – donderdag 16 mei om 18.30 uur
Instituto Cervantes Utrecht, Domplein 3 (Utrecht)

Concert – zaterdag 18 mei om 20.15 uur
Muziekgebouw, Piet Heinkade 1 (Amsterdam)

Meer info en tickets via muziekgebouw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *