Categorieën
Evenementen Onderwijs

Jornada de formación profesores ELE – 8 november

Op vrijdag 8 november van 16.00-19.00 uur organiseert het Instituto Cervantes te Utrecht samen met het Spaans Ministerie van Onderwijs in Nederland en met medewerking van AIL Español een trainingdag voor docenten Spaans als vreemde taal (ELE).

Programma

16:00-16:15 |Openingstoespraken door de academisch coördinator van het Instituto Cervantes in Nederland, Alberto Madrona, en de Technisch Adviseur voor Onderwijs, Susana Pérez.

16:15-17:15 | Workshop 1: Las tecnologías y el uso de las redes sociales en la enseñanza de ELE (Ana Muñoz)

In de workshop leer je hoe je digitale hulpmiddelen en sociale netwerken kunt integreren in ELE-lessen. We presenteren een verscheidenheid aan digitale tools en sociale netwerken: van WhatsApp om de communicatie tussen studenten en docenten te vergemakkelijken, tot YouTube om toegang te krijgen tot audiovisuele bronnen, tot Jeopardy om interactieve en motiverende spellen te maken, en zelfs Instagram om creativiteit en culturele uitwisseling te bevorderen.

17:15-17:30 | Pauze

17:30-18:30 | Workshop 2: Cómo crear entornos favorables de aprendizaje para la enseñanza de ELE (Ana Muñoz)

Het creëren van een gunstige omgeving in de ELE-klas is essentieel om het leren te vergemakkelijken en de motivatie van leerlingen te bevorderen. Van de verschillende factoren waaruit een ondersteunende omgeving bestaat, is de rol van de leerkracht de belangrijkste bij het creëren en onderhouden ervan. Het doel van de leerkracht is om een omgeving te creëren die kenmerkend inclusief is, waar alle leerlingen zich gewaardeerd voelen en zich veilig voelen om zich uit te drukken tijdens het onderwijsleerproces.

18:30-18:45 | Presentatie AIL Español

18:45-19:00 | Trekking en afsluiter

Aanmelden is verplicht en kan gratis via dit formulier. Meer informatie op cervantes.nl