Categorieën
Congressen en lezingen

Symposium en oratie

Vrijdag 22 september 2023 geeft professor Hispanic Studies aan de Radboud Universiteit Brigitte Adriaensen haar inaugurele lezing. Deze academische ceremonie, getiteld Travelling High, vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit. De oratie begint om 15:30. Voor live-deelname is aanmelden vóór 7 september verplicht. De oratie is ook via live stream te bekijken.

Informatie:

Datum: vrijdag 22 september 2023

Tijd aanvang oratie: 15:45

Locatie: Aula, Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, 6525 HP Nijmegen.

Parkeerinformatie vindt u hier.

Categorieën
Congressen en lezingen

Spinoza Lezing – Gioconda Belli

Dit jaar wordt de vermaarde Spinoza Lezing uitgesproken door de beroemde Nicaraguaanse dichteres en romanschrijfster Gioconda Belli, op 1 november 2023 om 17:15 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden.

De Spinoza Lezing is een belangrijk jaarlijks evenement voor de Spaanstalige gemeenschap, dat sinds 2005 in Nederland wordt georganiseerd. De lezing wordt in het Spaans gehouden door prominenten uit de Spaanstalige literatuur zoals Mario Vargas Llosa, Elena Poniatowska, Antonio Muñoz Molina, Rosa Montero en Isabel Allende. Dit jaar wordt de lezing gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Leiden, de Ambassade van Spanje en het Instituto Cervantes in Utrecht.

De titel van deze lezing zal zijn: “Transhispanismos: contactos y contagios”.

Locatie: Groot Auditorium, Academiegebouw, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden.

Datum: Woensdag 1 november 2023

Tijd: 17:15