Categorieën
Onderwijs

Winnaars profielwerkstukken 2024 & Menciones Honoríficas

Dit jaar was er een uitzonderlijk aantal aanmeldingen voor de Profielwerkstukken Spaans, wat de keuze alleen maar moeilijker maakte, maar de winnaars van de profielstukken Spaans 2024 zijn bekend!

De VWO-winnaars zijn:

  • Eerste prijs: O.R.S. Lek en Linge en Culenborg
  • Tweede prijs: KSH College en Hoofddorp
  • Derde prijs: O.R.S. Lek en Linge en Culenborg

De HAVO-winnaars zijn:

  • Eerste prijs: Pax Christi College en Druten
  • Tweede prijs: Havotop en Burgum

Menciones honoríficas

Graag maken we ook van de gelegenheid gebruik om te vermelden dat er dit jaar 378 menciones honoríficas zijn uitgereikt aan leerlingen die 8.5 of meer haalden op het centraal examen CITO Spaans. Deze eervolle vermeldingen worden uitgereikt door Consejería de Educación de la Embajada de España en Países Bajos in samenwerking met VDSN en Levende Talen Spaans.

Proficiat aan alle leerlingen en hun bijhorende docenten!

Categorieën
Pers

Spaans sinds 1 juli officiële taal van de Haagse Conferentie

Vanaf afgelopen maandag 1 juli 2024 is Spaans, naast Engels en Frans, een officiële taal van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH).

De leden van de HCCH namen de historische beslissing om Spaans als officiële taal aan te nemen al in maart 2023. Die beslissing, die het belang van meertaligheid en multilateralisme als fundamentele pijlers van het werk van de HCCH weerspiegelt en is een belangrijke stap in de richting van universaliteit en inclusiviteit.

Om deze gebeurtenis te vieren, vond er op dinsdag 2 juli 2024 een ceremonie plaats. De plechtigheid, die werd georganiseerd dankzij de steun van de Spaanse regering, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de Spaanse regering en de regeringen van de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten.

Categorieën
Evenementen

Ontdek kunst in de binnentuinen van het Domkwartier dankzij ‘Domtoren ontrafeld’

Ter ere van het einde van de restauratiewerken aan de Domtoren in Utrecht, organiseert de stad een kunstexpositie verspreid over de verschillende binnentuinen in het Domkwartier. Dankzij de hulp van Utrechtse kunstenaars en studenten van de HKU zijn er op tien plaatsen in de omgeving van de Domtoren nieuwe kunstwerken te bewonderen, waaronder de binnentuin van het Instituto Cervantes Utrecht.

Praktische informatie:

Wanneer? Woensdag 26 juni tot en met donderdag 29 september 2024. Iedere zaterdag kunt een een tour met een gids volgen, die starten om 14.00 uur
Toegang? De expositie is gratis toegankelijk.

Meer info op de website van centrumutrecht.